• Výlet v korunách stromov

            5. 6. 2023

            Naši siedmaci si svoj školský výlet užili v lanovom parku TARZANIA Hrabovo v Ružomberku. Skvelú atmosféru počas celého dňa obohacovalo napätie z prekonávania prekážok či vlastného strachu. Oni to však zvládli perfektne a bolo im spolu super.

          • Deň detí na Suľkove

            5. 6. 2023

            No dnes sme sa veru nenudili! Opekačka, príroda, osviežovanie vodou, pokec pri pizzi, zmrzlina, šport a zaujímavé hry. Toto všetko sme spolu prežili a oslávili sme dnešný krásny sviatok. Využili sme nielen školský areál, ktorý je plný zelene, ale aj okolitú prírodu nášho mesta. Poobede pokračujeme s rodičmi...

          • ŠKD

            5. 6. 2023

            Naše školské ihrisko

            zmenilo sa na mravenisko.

            Deti zo školského klubu

            veru nepoznajú nudu.

            Postavili hrady, zámky,

            vytvorili dráhy, parky...

          • Študijná návšteva v Nórsku - Norway EduClima Study Tour

            5. 6. 2023
            Jessica Vráblová a Terezka Hlavatá z 9. ročníka navštívili Nórsko, kde na Ski Hight School v Osle odprezentovali náš projekt SK-Klíma – Učíme sa rozumieť prírode. Prezentovali v angličtine a išlo im to výborne. Sprevádzala ich pani riaditeľka Mgr. Anita Tomaníčková a p. uč. Mgr. Silvia Sidorová. Cestovali nielen autom, lietadlom, vlakom či električkou, ale aj metrom a loďou. Okrem prezentácie spoznávali mesto, navštívili botanickú záhradu, klimatický dom, múzeum, videli fjordy, zelené strechy a na praktickej aktivite si vyskúšali aj proces vsakovania v mestských dažďových záhradách. Po celý čas ich sprevádzali nórski partneri, ktorí im ochotne všetko povysvetľovali. Návštevou Nórska sme zároveň ukončili projekt, vďaka ktorému sme si mohli skrášliť náš školský areál.
            A takto skvele sa mal náš tím počas bilaterálnej aktivity v Nórsku...😎
          • Prváci a hasič

            1. 6. 2023

            V piatok 26. 5. 2023 prišiel medzi našich prváčikov veliteľ družstva Hasičskej stanice Žilina Pavol Cesnek. Pútavé rozprávanie doplnil aj ukážkami z práce hasičov. Bolo to veľmi poučné i zábavné zároveň. Ďakujeme za pekný záver ďalšieho školského týždňa.

        • Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

            1. 6. 2023

            Žiaci prvého aj druhého stupňa sa dnes zúčastnili výchovných koncertov. Prvý stupeň mal tému Prvá pomoc a druhý stupeň zasa Ako zachrániť. A veru sa aj bolo na čo pozerať. Deti sa zapájali do koncertu potleskom a spevom. Oboznámili sa s tým, ako volať na linku 112 a priamo si na plastovej figuríne vyskúšali aj podanie prvej pomoci – teda masáž srdca a dýchanie z úst do úst. Počas koncertu si zároveň užívali veselé piesne. Na záver odmenili všetkých účinkujúcich búrlivým potleskom.

          • Biblia očami detí a mládeže

            30. 5. 2023

            Naša Lucka Chovaňáková získala v diecéznom (krajskom) kole vo svojej kategórii krásne 2. miesto. Táto výtvarná súťaž je zameraná na zobrazenie Biblie a jej miesta v živote človeka a v dejinách ľudstva z pohľadu poznávania Svätého písma. Dôraz sa kladie na nápaditosť a originálnosť vnímania Biblie.

            Srdečne blahoželáme!

          • Čítajme si...

            30. 5. 2023

            Aj my sme sa zapojili do detského čitateľského maratónu Čítajme si 2023. Celý týždeň sme prežívali nové príbehy a nechávali sa uniesť do sveta fantázie.

          • Literárna a technická Orava

            24. 5. 2023

            18. mája 2023 sme sa so žiakmi 8. ročníka vybrali spoznávať život a dielo dvoch významných slovenských literátov. V Jasenovej sme navštívili rodný domček Martina Kukučína a vďaka pani lektorke sme sa o ňom dozvedeli veľa zaujímavostí. Následne sme pokračovali do Dolného Kubína. Oravské múzeum nám poodhalilo život a tvorbu Pavla Országha Hviezdoslava. Naše putovanie sa tu však vôbec neskončilo a namierili sme si to do jednej z najchladnejších obcí Slovenska. V Oravskej Lesnej sa totiž ukrýva technický unikát. Oravská lesná železnica kedysi slúžila na prepravu dreva a v súčasnosti sa tu organizujú vyhliadkové jazdy. Počas tej našej nám síce pršalo, ale aj tak to bol pre nás zaujímavý zážitok.

          • Prváci v knižnici

            24. 5. 2023

            „Hurá! Už vieme čítať!“ zajasali prváci z 1. B. Už sa nevedeli dočkať, kedy budú v Mestskej knižnici v KNM slávnostne prijatí za jej členov. Podarilo sa im to 18. 5. 2023.

            Gratulujeme!

          • Sopky v podaní žiakov 5. ročníka

            24. 5. 2023

            Naši piataci dostali na hodine geografie zaujímavé zadanie projektovej práce. Ich úlohou bolo vytvoriť 3D model sopky. A veru sa im to aj úžasne podarilo! Nezapreli v sebe svoju kreativitu, šikovnosť i fantáziu. Modely sopiek obdivujú nielen ostatní žiaci, ale aj samotní učitelia. Veď sa pozrite sami a pochopíte, že všetci si zaslúžia velikánsku pochvalu. A aby toho nebolo málo, tak okrem fotiek si môžete pozrieť aj video, v ktorom uvidíte, že naše sopky nie sú ani zďaleka vyhasnuté.

        • Národný projekt Digitálny žiak - informácia
          • Národný projekt Digitálny žiak - informácia

            19. 5. 2023

            Vážení rodičia, 

            dávame vám do pozornosti informácie o národnom projekte Digitálny príspevok pre žiakov SR alebo Digitálny žiak.

            Projekt je určený nasledujúcim cieľovým skupinám:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe) 

            Viac informácií získate a registračný formulár vyplníte na stránke projektu: www.digitalnyziak.sk.

        • Poďakovanie za darované 2 %
          • Poďakovanie za darované 2 %

            9. 5. 2023

            Milí rodičia a priatelia školy, 

            dovoľte, aby sme sa vám poďakovali za vašu aktivitu a čas potrebný na vypísanie tlačív pri poukázaní 2 % z dane.

            Teší nás, že sme opäť zasielali na daňový úrad hrubú obálku, čo svedčí o vašej priazni a snahe vypomôcť občianskemu združeniu Suľkováčik doplniť financie, ktoré každoročne využívame na oživenie vyučovacieho procesu alebo zveľadenie školských priestorov.

          • Olympiáda z matematiky a z biológie

            3. 5. 2023

            Dňa 12. 4. 2023 sa konalo okresné kolo matematickej olympiády pre 6. – 8. ročník. Celkovo do súťaže postúpilo 23 našich žiakov, ktorí úspešne riešili súťažné úlohy a podarilo sa im dosiahnuť pekné výsledky. Naše blahoželanie patrí najmä týmto žiakom: zo 6. ročníka obsadil A. Vlček 4. – 5. miesto, zo 7. ročníka obsadili E. Plevková 5. miesto a A. Vlčková 12. miesto, z 8. ročníka obsadili K. Melišíková 1. miesto, J. Šprlák 3. – 4. miesto, J. Magura 5. – 8. miesto a M. Klučka 5. – 8. miesto.

            13. 4. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády. V kategórii E – botanika nás veľmi potešila K. Ivánková z 9. A, pretože postúpila do krajského kola. V kategórii E – zoológia nás reprezentovala T. Kubíková z 8. B, ktorá patrí medzi úspešné riešiteľky a umiestnila sa na skvelom 3. mieste.

            Všetkým srdečne blahoželáme!