• Peši do školy – Zdravé telo a čisté mesto

            17. 9. 2024

            Od 17. do 19. septembra 2024 sa naša škola zapojí do akcie Peši do školy, ktorá je zameraná na podporu zdravého životného štýlu a ochranu životného prostredia. Cieľom tejto iniciatívy je povzbudiť žiakov, aby do školy dochádzali pešo alebo na bicykli.

            Medzi hlavné výhody patrí:

            • Začať deň správne, chôdzou.

            • Každý krok sa počíta a prispieva k zlepšeniu zdravia.

            • Chôdza a cyklistika vedú k zdravšiemu telu a čistému mestu.

            • Pri pešej chôdzi alebo bicyklovaní dýchame čistejší vzduch.

            Táto aktivita je súčasťou projektu Interreg, ktorý je spolufinancovaný Európskou úniou. Zároveň ide aj o spoluprácu s Kysuckým Novým Mestom a našou školou. Zapoj sa aj ty a prispej tak k čistejšiemu ovzdušiu a svojmu zdraviu!

          • Máme majstra sveta!

            12. 9. 2024

            V prvý školský týždeň sa uskutočnili Majstrovstvá sveta v 3D lukostreľbe v Rakúsku. Tohto podujatia sa s celou rodinou zúčastnil aj náš Ľubko Králik zo 6. roč. a dosiahol fantastický výsledok. Stal sa majstrom sveta vo svojej kategórii! Pri tejto príležitosti mu vedenie školy zablahoželalo a z rúk pani riaditeľky si prevzal pochvalné uznanie a malú pozornosť. Potešil ho aj netradičný benefit, že nemusí stáť v dlhom rade v školskej jedálni, pretože získal výsadu prednostného odobratia obeda až do konca školského roka.

            Ľubko, prajeme ti veľa ďalších úspechov nielen v športe, ale aj v živote.

            Ďakujeme!

          • Workshop na Suľkove

            2. 9. 2024

            Nedávno sme sa zúčastnili výnimočného workshopu, ktorý bol nielen zaujímavý, ale aj nesmierne zábavný. Organizátorky z LIPA coaching & consulting zo Žiliny si dali záležať na každom detaile. Počas workshopu sme sa venovali rôznym aktivitám, ktoré rozšírili naše znalosti a zároveň nám pripomenuli aj to, aká dôležitá je v našej každodennej praxi tímová práca. Najzaujímavejšou časťou bolo, keď sme sa ocitli v simulovanej kaviarni. Táto interaktívna aktivita nám pomohla lepšie pochopiť význam spolupráce a komunikácie v tíme. Vďaka uvoľnenej atmosfére sme si mohli navzájom vymeniť skúsenosti i názory. Workshop bol pre nás všetkých skvelou príležitosťou na posilnenie kolektívu a získanie nového pohľadu na našu prácu.

            Ďakujeme!