• Rozmýšľanie nás baví

            27. 6. 2024

            Počas celého školského roka naši mladší žiaci vôbec nezaostávali za staršími spolužiakmi. V októbri začala súťaž Maksík a druháci s tretiakmi boli stopercentní. V celoslovenskej súťaži Všetkovedko sa pridali aj prváci, ktorí sa nedali zahanbiť, pretože na výsledkovej listine sa vedľa ich kódov skveli prvé miesta. Ďalšie kolá celoslovenskej matematickej súťaže Maksík potvrdili, že naši žiaci naozaj radi rozmýšľajú a stále si udržiavali prvé miesta. V marci to potvrdili ďalšou súťažou. Tentokrát to bola medzinárodná matematická súťaž Klokanko. Sme veľmi radi, že aj v nej sme dokázali uspieť a získali sme prvé miesta. Ale nezabudli sme ani na Pytagoriádu a v okresnom kole sa podarilo nášmu tretiakovi obsadiť prvé miesto. A ako to nakoniec skončilo v súťaži Maksík? Výborne! Šikovní druháci nesklamali a prvé miesta pri ich menách zostali aj po štyroch kolách. Starší tretiaci zaostali iba o jednu priečku.

            Celý rok potvrdil, že škola nie je len učenie, ale aj súťaženie.

          • Rozlúčkový večierok deviatakov

            26. 6. 2024

            Tak a je to tu! Deviataci majú za sebou záverečný večierok, počas ktorého sme sa nielen zabavili, ale vďaka spomienkovým videám sme si aj trošku zaspomínali. Po úvodných slovách a príhovore pani riaditeľky začal zaujímavý a najmä vtipný program. V podaní žiakov sme si mohli vychutnať hodiny slovenčiny či matematiky, tanečné vystúpenie, módnu prehliadku a dokonca aj chemickú šou. Nuž a počas nej nám bolo doslova horúco.

            Naši absolventi zvládli všetko na výbornú a zábava mohla gradovať. Po oficiálnej časti nasledovala diskotéka a po nej opekačka. Tá bola príjemnou bodkou za celým dňom. Ešte zopár nočných rozhovorov a šup do postele. Veď taký spánok priamo v škole je tiež dobrý nápad!

            Milí naši deviataci, prajeme vám všetkým veľa šťastia a dúfame, že na nás nezabudnete...

          • TALENTY 2024

            26. 6. 2024

            Pod záštitou riaditeľstva Centra voľného času v KNM sa dňa 20. 6. 2024 uskutočnilo slávnostné dopoludnie pod názvom TALENTY 2024. Súčasťou dopoludnia bolo odovzdávanie cien víťazom okresných kôl predmetových olympiád. Nezabudlo sa ani na našich úspešných športovcov, ktorí vybojovali 3. miesto v okresnom kole atletiky a získali tak pohár, ktorý už zdobí vitrínu našej školy. Odovzdávanie cien nám spríjemňoval aj veľkolepý kultúrny program. Všetkým talentovaným žiakom srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov!

          • Ôsmaci

            23. 6. 2024

            Žiaci 8. ročníka sa zúčastnili informačnej výchovy v Mestskej knižnici v KNM. O čom sa rozprávali a čo si vyskúšali? Hovorili o aktuálnej téme, ktorou je problematika používania umelej inteligencie. Skúšali sa porozprávať o tom, čo dokáže s obrázkami a aj o mnohých iných zaujímavých veciach. Ďakujeme!

          • Environmentálny workshop a exkurzia do kompostárne

            23. 6. 2024

            V rámci projektu Interreg – Pozrime sa spolu hlboko do prírody a potom všetko lepšie pochopíme – sa naši štvrtáci vydali 11. 6. 2024 na dobrodružnú cestu na jedinečný environmentálny workshop a exkurziu do kompostárne.

            Kompostáreň v Dolnom Hričove bola našou prvou zastávkou. Žiaci na vlastné oči uvideli, ako fungujú pokročilé technológie na spracovanie odpadu.

            Ďalšou zastávkou bola prestížna Žilinská univerzita v Žiline. Tam sa zapojili do interaktívnych a zábavných aktivít. Hravou formou sa učili, ako môžu svojím správaním prispieť k ochrane životného prostredia. Témy zahŕňali dôležitosť recyklácie, znižovanie uhlíkovej stopy a ochranu prírodných zdrojov.

            Cieľom tejto akcie bolo prehĺbenie vedomostí o ochrane prírody a motivácia k pozitívnym ekologickým návykom.

            Už teraz sa tešíme na ďalšiu podobnú akciu v rámci projektu INTERREG.

          • Smer Vysoké Tatry

            23. 6. 2024

            Žiaci z 9. B sa rozhodli, že si svoj posledný školský výlet užijú turistikou vo Vysokých Tatrách. Počas cesty vlakom to s počasím vyzeralo všelijako, ale nezostali zaskočení. Boli predsa vyzbrojení pršiplášťami i dáždnikmi! A čo myslíte? Potrebovali ich? V Starom Smokovci síce z vlaku vystupovali za dažďa, ale neprešlo ani 15 minút a pršať prestalo. To ešte viac umocnilo super náladu a bez problémov sa vydali na Hrebienok. Následne sa presunuli k Bilíkovej chate a nenechali si ujsť ani úchvatné vodopády Studeného potoka. Lomnický štít a okolité vrchy sa síce ukrývali v hmle, ale pred odchodom sa im predviedli v plnej kráse.

            Tento úžasný zážitok bol o to krajší, že ho prežili spolu.

          • Školská motýlia záhradka

            11. 6. 2024

            Počas uplynulých dní boli naši žiaci svedkami výnimočných chvíľ. V priamom prenose mohli sledovať premenu motýľa – babôčky bodliakovej. Najskôr pozorovali larvy, ktoré sa kŕmili, rástli a o pár dní sa zakuklili. Následne bolo potrebné už len vystihnúť okamih premeny kukly na dospelého jedinca. Piataci sa o motýle poctivo starali a pred ich vypustením do voľnej prírody sa s nimi aj rozlúčili.

            Veríme, že aj toto bol jeden zo spôsobov, ako viesť deti k ochrane prírody. Veď nielen včely či čmeliaky, ale aj motýle pomáhajú kvitnúcim rastlinám rozmnožovať sa a sú zodpovedné za každý tretí kúsok jedla, ktorý vložíme do úst.

          • Say hallo to Vienna

            11. 6. 2024

            Naši žiaci zažili nezabudnuteľnú exkurziu vo Viedni! Vlakom sme sa vydali na výlet, počas ktorého sme navštívili prírodovedné múzeum a parlament. Parlamentom nás sprevádzal anglicky hovoriaci sprievodca, ktorý nám ukázal miesta verejnosti bežne neprístupné a poskytol žiakom fascinujúci výklad v angličtine.

            Takýto výlet bol skvelou príležitosťou, ako prepojiť učenie s praktickým využitím jazykových schopností. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili a už teraz sa tešíme na ďalšie podobné akcie!

          • RETRO sa vrátilo

            11. 6. 2024

            V období od 13. 5. do 17. 5. 2024 sme sa obhliadli za dobou socializmu a jeho históriou v škole, domácnosti, starostlivosti o dieťa, spoločenskom živote, móde, období Vianoc, technike či hudbe. Zaspomínali sme si, aké to bolo, keď naši rodičia boli ešte deťmi.

            Náš RETRO týždeň niekomu melancholicky pripomínal detské časy a žiakom zasa načrtol dobu, ktorú nikdy nepoznali. V každom prípade sa tento týždeň niesol v duchu nesmrteľného retra.

          • Končí školský rok

            11. 6. 2024

            Žiaci 5. A a 5. B triedy sa vybrali na koncoročný výlet na hrad Beckov – zrekonštruovanú zrúcaninu hradu nachádzajúcu sa na strmom 60 m vysokom brale. V Penzióne pod Tureckom sme si pochutnali na fantastickom obedíku. Zvládli sme aj Haluzickú tiesňavu – slovenský kaňon, ktorý lákal svojou divokou vegetáciou. Románsky kostolík a rozhľadňa v Haluziciach nás naplnila novými zážitkami, ale aj príjemnou únavou. Na niečo podobné sa tešíme opäť o rok.

          • ŠKD – TROJBOJ 2024

            11. 6. 2024

            Ako navariť atletický trojboj? Potrebujete krásne počasie, športovo zdatné deti z ŠKD, ústretových rodičov, zanietené pani vychovávateľky a pani učiteľky. Všetko premiešate na školskom ihrisku v ZŠ Dolinský potok a športujete, kým nezískate medailu a výborný pocit z pohybu a priateľských stretnutí.

            Zároveň ďakujeme ŠKD Clementisova, Nábrežná, Nesluša, Povina a Radoľa za účasť.

            Športu zdar!