• Ukončenie školského vyučovania v šk. roku 2021/22
          • Ukončenie školského vyučovania v šk. roku 2021/22

            28. 6. 2022

            Organizácia záverečného dňa školského roka 30. 06. 2022:

            • od 08,00 hod. slávnostné ukončenie na školskom dvore
            • od 08,30 hod. presuny do tried, prestávka
            • od 08,45 hod. odovzdávanie vysvedčení v triedach
            • od 09,30 do 10,30 vydávanie obedov
            • od 10,00 do 11,00 hod prevádzka ŠKD

            Prajeme vám všetkým krásny prázdninový čas, veľa slnka, príjemné chvíle strávené s rodinou, kamarátmi, letné dni plné zážitkov a bezstarostného oddychu, aby ste stihli načerpať energiu do nového školského roka.

            Tešíme sa na vás opäť po prázdninách 5. septembra 2022.

                                                              Mgr. Anita Tomaníčková, riaditeľka školy

          • Florbal nás baví

            26. 6. 2022

            21. 6. 2022 sa žiaci z 5., 6. a 7. ročníka zúčastnili III. kola florbalovej ligy mladších žiakov a žiačok pod názvom FLORBAL NÁS BAVÍ. Dievčatám sa darilo a skončili na peknom 3. mieste. Chlapci získali diplom za účasť.

            Gratulujeme!

          • Siedmaci na výlete v ZOO 😎

            26. 6. 2022

            Afrika, Ázia, Austrália či Amerika? Návšteva 4 svetadielov za jediný deň či dokonca počas niekoľkých hodín? Žiakom zo 7. ročníka sa to podarilo. Na koncoročný výlet si to namierili rovno do Zlína, kde sa nachádza krásna zoologická záhrada. Počas prechádzky rozsiahlym areálom spoznávali zvieratá, ktoré žijú práve v týchto oblastiach. Žirafy, opice, nosorožce, slony, rôzne druhy vtákov, korytnačky, tučniaky, klokany a ešte oveľa viac. Niektoré z nich boli dokonca tak blízko, že sa ich mohli takmer dotknúť. Samozrejme, tie nebezpečnejšie boli v dostatočnej vzdialenosti. A čo tak pohladiť si raju? Tak aj to si viacerí vyskúšali a bol to zaujímavý zážitok. 👍

             

          • Zahraniční lektori

            23. 6. 2022

            Oživili sme si hodiny anglického jazyka prítomnosťou troch milých zahraničných študentiek z Gruzínska, Ukrajiny a Nemecka. Išlo o dobrovoľníčky z mládežníckej organizácie KERIC, ktoré si pre žiakov 2. stupňa pripravili zábavné vyučovanie. 🙂🙃

        • Prezentácia v Košiciach
          • Prezentácia v Košiciach

            15. 6. 2022
            O našom projekte sa dozvedeli i účastníci Festivalu dobrého vzdelávania (Špongia) v Košiciach v sobotu 11. 06. 2022. Ciele a aktivity projektu v bohatom programe podujatia priblížila naša kolegyňa Mgr. Jana Buday Cibulková, PhD. pod názvom Príroda naša každodenná“. Sme radi, že hrozbu zmeny klímy a opatrenia na jej zmiernenie sme mohli odprezentovať aj za hranicami nášho regiónu.
            https://festivalspongia.sk/

             
          • KNM očami detí

            6. 6. 2022

            Žiaci 7. a 8. ročníka sa zapojili do výtvarnej súťaže Kysucké Nové Mesto očami detí. V školskom kole sa umiestnila na 1. mieste Adelka Mičundová zo 7. A, na 2. mieste Lucka Chovaňáková zo 7. B a na 3. mieste Jurko Šprlák zo 7. A. V mestskom kole sa odbornej porote páčili práce Lucky Chovaňákovej zo 7. B (2. miesto) a Samka Vlčka z 8. A (3. miesto). 28. 4. sa ocenené deti zúčastnili slávnostného vyhodnotenia súťaže aj s pánom primátorom na Mestskom úrade v Kysuckom Novom Meste. Gratulujeme! 

          • Výlet tretiakov a štvrtákov

            6. 6. 2022

            Deň detí oslávili tretiaci a štvrtáci v Múzeu oravskej dediny v Zuberci, kde bol pre nich pripravený program Zahrajme sa ako kedysi. Na 16 stanovištiach zažili aktivity ako tkanie, pletenie, mletie, rezbárstvo, hrnčiarstvo, výroba sviečok, keramika a iné hry, v ktorých spoznávali, ako sa kedysi deti hrávali. Zažili fantastický deň!😎😜👌

             

          • A ešte niečo z DŇA ZEME

            6. 6. 2022

            Zem potrebuje našu starostlivosť a lásku, a keď sa o ňu budeme správne starať, tak nás odmení. A preto sme si počkali na krásne počasie a jej sviatok sme si pripomenuli práve dnes. Upratovali a skrášľovali sme nielen areál našej školy, ale mladší žiaci prešli aj okolitými ulicami. Všetky odpadky sme vyzbierali, odstránili sme suché lístie i burinu, vyzametali sme chodníky a vyčistili ihriská. Naša ZEM sa aj vďaka nám môže opäť ľahšie a zhlboka nadýchnuť, lebo ju neťažia už žiadne porozhadzované odpadky a nečistota. Zároveň sme spolu strávili krásny deň na čerstvom vzduchu.

          • Návšteva Múzea holokaustu v Seredi

            6. 6. 2022

            Dňa 31. 5. 2022 sme navštívili s našimi deviatakmi Múzeum holokaustu v Seredi. Na autentickom mieste získali žiaci veľa nových a zaujímavých informácií o tragickom osude slovenských Židov počas 2. svetovej vojny. Prezreli si dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov v období Slovenského štátu. Súčasťou expozície bol aj dobytčí vagón, v ktorom v neľudských podmienkach deportovali ľudí do táborov smrti. Žiaci si odniesli nielen nové vedomosti o téme holokaustu, ale predovšetkým aj poznanie, čo všetko môže spôsobiť nenávisť človeka k človeku. Veríme, že to, čo videli a počuli, prispeje k formovaniu ich správnych hodnotových postojov. 

        • Prezentácia projektu
          • Prezentácia projektu

            3. 6. 2022
            Oznamujeme všetkým, že 5. júna 2022 budeme v rámci podujatia "Deň detí - Lesy deťom" v skanzene Kysuckej dediny na Vychylovke prezentovať náš projekt pre širokú verejnosť. Náš stánok nájdete jednoducho - bude modrý a bude lákať deti každého veku na zábavné a edukačné aktivity súvisiace s témou "Učíme sa rozumieť prírode".
            Viac informácii nájdete na stránke Kysuckého múzea:
            TU