• Ekošpionáž
          • Ekošpionáž

            26. 4. 2023

            A opäť sa u nás objavili ekošpióni! Skontrolovali separovanie nielen v triedach, ale aj v zborovni. Boli spokojní? Samozrejme, veď na Suľkove separovať vieme!

          • HODINA OBČIANSKEJ NÁUKY NA MESTSKOM ÚRADE

            26. 4. 2023

            "Dnes som na mestskom úrade privítal siedmakov zo základnej školy Dolinský potok.

            Spolu s nimi, pani prednostkou a vedúcim odboru školstva sme so školákmi absolvovali hodinu občianskej náuky.

            Siedmaci sa zaujímali o fungovanie úradu, jednotlivých oddelení, prácu primátora, predovšetkým aký je môj pracovný deň.

            Spýtali sa na všetko, čo ich ohľadom našej práce zaujíma a ja sa z ich záujmu a nadšenia úprimne teším, obohatili môj deň optimizmom a radosťou."

            Marián Mihalda, primátor mesta KNM

             

            zdroj: https://www.facebook.com/marianmihaldaknm

        • Pytagoriáda a Dejepisná olympiáda
          • Pytagoriáda a Dejepisná olympiáda

            26. 4. 2023

            V dňoch 21. 3. a 22. 3. 2023 sa konalo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Aj my sme mali niekoľko želiezok v ohni a tí nesklamali. Z 3. ročníka obsadil Július Novák krásne 1. miesto a Filip Plačko skončil na úžasnom 2. mieste. Zo 4. ročníka nás veľmi potešil Lukáš Mackovič, ktorý skončil na 1. mieste.

            Chlapcom srdečne blahoželáme!

            Blahoželáme aj Milanovi Škvrndovi, ktorý bol úspešným riešiteľom na krajskom kole dejepisnej olympiády a umiestnil sa na peknom 10. mieste.

             

        • Inovačné vzdelávanie pedagógov
          • Inovačné vzdelávanie pedagógov

            17. 4. 2023
            V rámci projektu SK-KLÍMA – Učíme sa rozumieť prírode ukončili naše kolegyne inovačné vzdelávanie v programe Zmysluplné využívanie technológií vo vyučovaní fyziky a chémie. Už teraz sa môžu naši žiaci tešiť na pestré hodiny s využitím senzorov pri meraní pH prostredia, sily, teploty, magnetizmu, pohybu, vodivosti roztokov a iné.
        • Exkurzia v Martine
          • Exkurzia v Martine

            12. 4. 2023

            5. 4. 2023 sa žiaci 7. ročníka zúčastnili exkurzie v Martine. Absolvovali zaujímavú prehliadku v Etnografickom múzeu SNM, kde sa oboznámili so životom ľudí v minulosti. Navštívili aj Centrum popularizácie fyziky pri Gymnáziu Viliama Paulinyho-Tótha, kde si na praktických pokusoch overili svoje vedomosti z fyziky.

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

            5. 4. 2023

            Vážení rodičia budúcich prváčikov,

            v mene všetkých zamestnancov Základnej školy, Dolinský potok sa vám chcem úprimne poďakovať za prejavenú dôveru pri výbere našej školy pri zápise do 1. ročníka na šk. rok 2023/2024 a za slová chvály, ktoré na adresu našej školy zazneli. Verím, že v plnej miere splníme očakávania vás i vašich detí.

            Tešíme sa na spoluprácu s vami.

            Mgr. Anita Tomaníčková, riaditeľka školy

          • Suľkovská Noc s Andersenom

            5. 4. 2023

            V piatok 31. 3. 2023 sme zrealizovali 8. ročník podujatia, ktoré si žiaci už veľmi obľúbili. Opäť sme sa tak ocitli v rozprávkovom svete plnom nielen fantázie, dobrodružstva a lásky, ale aj bolesti a smútku. Lebo aj také sú rozprávky slávneho dánskeho rozprávkara H. Ch. Andersena. Spolu so žiakmi sme strávili chvíle plné zábavy, kreativity, smiechu i napätia. Počas dramatizácie sa z detí stali známi rozprávkoví hrdinovia a treba dodať, že ich to aj veľmi bavilo. A čo všetko sme spolu vlastne zažili? Tak to už za nás povedia priložené fotografie...

          • Tretiaci a spisovateľ

            5. 4. 2023

            V stredu 29. marca našich tretiakov navštívil pán spisovateľ Martin Barčík. Okrem svojej knihy Baltazár Banán deťom porozprával, ako sa stal spisovateľom, hral divadlo či robil detské relácie v televízii. Svoju návštevu zhodnotil:

            „Bola to jedna z najkrajších čítačiek. Deti boli milo aktívne. Vidno, že s nimi tvorivo pracujete.“ Po autogramiáde sme si zakúpili niekoľko knižiek a sľúbili si, že sa ešte stretneme.

          • Matematický klokan

            3. 4. 2023

            Neuveríte, ale našu školu navštívil klokan! No nie ten austrálsky, ale matematický! Išlo o medzinárodnú súťaž a do boja s úlohami sa zapojilo celkovo 48 detí z prvého i z druhého stupňa. Veríme, že si s nimi hravo poradili.

          • Biblická olympiáda

            3. 4. 2023

            Naši šikovní žiaci opäť súťažili a obsadili krásne 2. miesto!

            Daniela Rešovská (7. , Samuel Vlček (9. A) a Marián Sládek (9. vytvorili po úspešnom školskom kole jeden tím a zúčastnili sa 21. ročníka Biblickej olympiády v dekanáte (okrese) Kysucké Nové Mesto. Súťažiaci si po dôkladnom štúdiu jednotlivých kníh Svätého písma preverili svoje vedomosti a popasovali sa s pridelenými úlohami. Pre tento ročník boli vybraté knihy zo Starého zákona – Neheniáš, Judita, Ester a z Nového zákona – Prvý Petrov list. Štúdium bolo síce náročné, ale poučné a obohacujúce. Tímová práca im išla od ruky, bola pre nich prínosom a spoločným snažením sa dopracovali ku krásnemu 2. miestu. Všetkým trom patrí veľké poďakovanie za obetavú prípravu a úspešnú reprezentáciu našej školy. V cukrárni na nich čakala sladká odmena.

        • NAJknihy zo Suľkova
          • NAJknihy zo Suľkova

            3. 4. 2023

            V priebehu marca sme s pomocou našich detí dokázali zhromaždiť NAJhrubšie, NAJtenšie, NAJväčšie, NAJmenšie, NAJstaršie a NAJmladšie knihy. Videli sme klenoty z rokov 1776, 1864 či knihu písanú švabachom (bohužiaľ, pri nej sa nám nepodarilo zistiť rok vydania). Naopak, tá NAJmladšia bola z roku 2022. Samozrejme, deti mohli vidieť aj ďalšie skvosty, ktoré sú rodinnými pokladmi. Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí nám umožnili si ich pozrieť.

        • Mesiac knihy
          • Mesiac knihy

            3. 4. 2023

            Čítaniu kníh venujeme pozornosť počas celého školského roka, ale v marci, Mesiaci knihy, obohacujeme školské dni o ďalšie aktivity. Konkurencia v podobe rôznych informačných technológií je silná, ale neutíchajúci pedagogický optimizmus v nás nevymiera. Veď práve prostredníctvom knihy môžu deti prežiť tie najzaujímavejšie dobrodružstvá.

          • Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo

            3. 4. 2023

            Dňa 28. marca 2023 sa v ZUŠ Kysucké Nové Mesto uskutočnilo okresné kolo v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín 2023. Romanke Mihalcovej, Marcelke Majdákovej, Nikolke Játiovej, Andrejovi Kurciníkovi a Emke Plevkovej sa darilo a získali dve prvé a jedno druhé miesto. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a v krajskej súťaži želáme Marcelke a Nikolke veľa šťastia.

        • Oznam o dotácii na stravu od 01. 05. 2023
          • Oznam o dotácii na stravu od 01. 05. 2023

            31. 3. 2023

            Vážení rodičia,

            ak Vaše dieťa navštevuje a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu, je nevyhnutné o ňu požiadať a žiadosť doručiť zariadeniu školského stravovania pri ZŠ, Dolinský potok 1114/28, KNM v termíne do 14.4.2023:

            Pre žiakov, ktorí sa už stravujú:
            1. prostredníctvom EduPage v module Žiadosti/Vyhlásenia ,,Žiadosť o dotáciu na stravu“ osobitne za každé dieťa,
            2. v papierovej forme na jednom tlačive za súrodencov v kancelárii vedúcej ŠJ (Žiadosť o dotáciu na stravu/Návratka je k stiahnutiu TU).

            Noví stravníci:
            V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje a máte záujem o poskytovanie stravy, je potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (Prihláška na stravovanie spolu so žiadosťou o poskytnutie dotácie je k stiahnutiu TU). V tomto prípade je nutné priniesť prihlášku na stravovanie a žiadosť o dotáciu na stravu osobne vedúcej ŠJ.

            Viac informácii si môžete prečítať TU.

          • Byť učiteľom je naším poslaním

            28. 3. 2023

            V hodnotení škôl organizáciou INEKO sa naša ZŠ Dolinský potok umiestnila v rámci okresov KNM a Čadca na krásnom 1. mieste!

            Tento výsledok považujeme za akúsi satisfakciu za naše dlhoročné snaženie, obetavú prácu a chuť robiť veci inak a ešte lepšie.

            Ďakujeme aj rodičom, ktorí nás podporujú a pomáhajú nám, aby ich deti vychádzali z našej školy nielen vzdelané a vychované, ale aj s odvahou a chuťou ďalej rozvíjať svoju osobnosť a talent.

            Veríme, že hodnotenie škôl môže byť užitočným ukazovateľom pri výbere školy pre vaše dieťa.

            Všetkým zanieteným pedagógom prajeme všetko najlepšie ku Dňu učiteľov!

        • Ako si šiestaci zdobili kraslice 🙂
          • Ako si šiestaci zdobili kraslice 🙂

            24. 3. 2023

            Veľká noc sa blíži a žiakom 6. ročníka sa naskytla príležitosť vyskúšať si zdobenie kraslíc. Vybrali sa preto na výstavu pani Alenky Neslušanovej, ktorá sa konala v Dome kultúry v KNM a bola spojená aj s workshopom. Najskôr ich očarilo množstvo krásne vyzdobených kraslíc. Rýchlo však pochopili, že za toľkou krásou sa ukrýva určite aj veľa práce a nebude to také ľahké. Zároveň sa už veľmi tešili na samotné zdobenie. Pani Neslušanová im vysvetlila postup zdobenia prostredníctvom voskovej techniky a oni sa s chuťou pustili do práce. Takéto kreatívne tvorenie sa im veľmi páčilo. Nakoniec si domov odniesli vlastnoručne zdobené kraslice.

        • Voda – naše bohatstvo
          • Voda – naše bohatstvo

            23. 3. 2023

            22. marec bol v roku 1992 vyhlásený organizáciou OSN za Svetový deň vody. Slovensko patrí medzi krajiny, ktoré sa môžu pýšiť nesmiernym bohatstvom v podobe kvalitnej pitnej vody. Dôležité však je, aby sme si ju vážili a chránili pre ďalšie generácie. Ako hovorí staré škótske príslovie: „Cenu vody objavíš, len keď vyschnú studne“.

            A preto sme sa symbolicky v tento deň obliekli do modrej farby, na prízemí sme si vytvorili náš podmorský svet a užili sme si zaujímavé aktivity.

            Bez vody niet života!