• IT fitness test

            4. 10. 2023

            Deviataci a naši aktívni učitelia si otestovali svoje digitálne zručnosti a získali certifikáty. Chceme sa neustále zlepšovať a vďaka tomuto vieme, na ktoré oblasti sa môžeme zamerať.

          • Ponožkový október v ZŠ Dolinský potok

            3. 10. 2023

            A je to tu opäť! S radosťou vám oznamujeme, že aj tento rok sme sa rozhodli zapojiť do krásnej dobrovoľnej zbierky pod názvom PONOŽKOVÝ OKTÓBER. Počas celého októbra (do 31. 10. 2023) budeme zbierať NOVÉ teplučké ponožky (nie použité). Blíži sa chladné počasie a my chceme ľuďom bez domova takéto chladné dni aspoň trošku spríjemniť. Ponožky môžu byť rôznej veľkosti či farby a môžete ich prinášať do našej školy (chodba na prízemí). Aj tento rok poputujú všetky vyzbierané ponožky do Diecéznej charity v Žiline. Budeme veľmi radi, ak túto informáciu posuniete aj ďalej a každý, kto má otvorené srdce a chce pomôcť, tak môže prísť do našej školy a prispieť do zbierky.

            Už teraz vám všetkým zo srdca ĎAKUJEME!

            #ponozkovyoktober

          • Zdravá výživa pre zdravý život

            2. 10. 2023

            Okrem vedomostí nám v škole záleží aj na tom, aby sa u žiakov rozvíjal pozitívny postoj k zdravému životnému štýlu. Ako ich teda motivovať, aby jedli viac ovocia a zeleniny? No predsa zorganizovať školskú akciu! Žiaci z každej triedy na 2. stupni boli povzbudení k tomu, aby si pripravili vlastné ovocné a zeleninové pokrmy. Sme presvedčení, že po tomto si už aj oni sami pridajú do svojho jedálnička ovocie či zeleninu.

          • Vyučovanie vonku

            29. 9. 2023

            Naša pani riaditeľka sa stará o skrášľovanie školského areálu a aj vďaka projektu SK-KLÍMA doň pribudol novučičký prístrešok. Veľmi sa z toho tešíme, pretože máme možnosť užiť si vzdelávanie na čerstvom vzduchu.

          • Prváci a ich cesta k vedomostiam

            28. 9. 2023

            V našej škole otvárame dvere do sveta vedomostí výnimočným spôsobom. Počas jednej z vyučovacích hodín sme vymenili učebnicu za jej online verziu a prváci tak začali prostredníctvom interaktívnej tabule objavovať svet matematiky. Táto kombinácia technológie a hry zvýšila zapojenie a nadšenie detí v priebehu výučby. Ale nie iba to! Využívame aj Hejného metódu, pri ktorej deti pracujú v skupinách, aby vyriešili úlohy a problémy. Vytvárame tak prostredie vzájomnej podpory a učenia sa. Je to nielen o získavaní vedomostí, ale aj o rozvíjaní sociálnych zručností. Toto je síce len začiatok ich vzdelávacej cesty, ale my veríme, že ich bude posúvať k novým objavom.

          • Geografia inak

            27. 9. 2023

            Po našej návšteve v Dome kultúry v KNM sme sa vracali do školy plní dojmov a nových poznatkov. Počas besedy, ktorá bola obohatená krásnou prezentáciou, sa nám otvorili dvere do fascinujúceho sveta geografie. Zábavným a interaktívnym spôsobom sme sa dozvedeli množstvo zaujímavostí a rôznych informácií o Tanzánii.

            Ďakujeme!

          • Siedmaci v Kamienku

            27. 9. 2023

            V utorok 26. 9. 2023 sme sa v priebehu triednickej hodiny rozhodli navštíviť komunitnú záhradu Kamienok v Kysuckom Novom Meste. Veľmi srdečne nás privítala teta Anka, ktorá nám porozprávala, ako a pre koho vznikol tento úžasný oddychový kútik v srdci sídliska Kamence. Ukázala nám všetko, čo dokázali vypestovať či vytvoriť vlastnými rukami a nabažili sme sa aj vône liečivých byliniek. Aby nezostalo len pri rečiach, priložili sme ruku k dielu aj my. Skladáme poklonu všetkým, ktorí neziskovej organizácii obetavo pomáhajú. :)

          • Konverzácie na ANJ

            26. 9. 2023

            V 8. B sme si v angličtine vypočuli skvelých moderátorov denných správ a dozvedeli sme sa informácie o prírodných katastrofách. Žiaci si zároveň vylepšili aj svoje poznatky o digitálnych zdrojoch. Využili ich bezpečne a efektívne. :)

          • Návšteva knižnice

            25. 9. 2023

            Dňa 22. 9. 2023 sa naši piataci zúčastnili exkurzie v Mestskej knižnici v Kysuckom Novom Meste. Pani knihovníčka žiakov oboznámila s prácou v knižnici, vysvetlila im spôsob zoraďovania kníh a dokonca vytvárali knižky z papiera. Na záver si prezerali knižky, čítali si z nich. Žiaci, ktorí už mali čitateľský preukaz, si mohli knižky požičať domov. Nezabúdajme, že: „Knihy sú otvorené dvere do čarovného sveta.“ :)

          • Dni Európskeho kultúrneho dedičstva

            25. 9. 2023

            Ako žiakom 9. ročníka sa nám 20. 9. 2023 naskytla príležitosť navštíviť Mestskú knižnicu v KNM. Zúčastnili sme sa tam zaujímavej prednášky o slovenských hradoch a zámkoch. Zameraná bola konkrétne na Starý hrad. Počuli sme o skupine dobrovoľníkov, ktorí sa rozhodli zrekonštruovať túto historickú pamiatku. Rekonštrukciu podporilo aj Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky a mnohí turisti. Hrad môžeme teraz navštíviť za dobrovoľný príspevok. Archeológovia pri rekonštrukcii objavili mnohé archeologické nálezy, ktoré boli uložené do Považského múzea v Žiline. Prednáška sa nám všetkým veľmi páčila. 🙂

            Ďakujeme!

          • Rodičovské združenie

            13. 9. 2023
            Milí rodičia!

            Srdečne Vás pozývame na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v utorok, 19. septembra 2023 o 16:00 hod. na prízemí. Po jeho skončení sa uskutočnia triedne rodičovské združenia v triedach.

            Tešíme sa na Vašu účasť!
          • Účelové cvičenie v prírode – 2. stupeň

            7. 9. 2023

            V utorok 5. 9. 2023 sme začali teoretickou prípravou a veľa sme si povedali o riešení mimoriadnych situácií, o ochrane človeka a prírody, o správaní sa v prírode či o zdravotnej príprave. V rámci zdravotnej prípravy sme sa zúčastnili prednášky o prvej pomoci, ktorú nám predviedol a porozprával nám o nej pán doc. PhDr. Martin Priečko, PhD. Touto cestou mu chceme vyjadriť aj naše veľké poďakovanie.

            V stredu 6. 9. 2023 sme si to už užili priamo v prírode. Počasie bolo úžasné, tak sme si vychutnali turistiku v okolí nášho mesta. Popritom sme si prakticky vyskúšali podanie prvej pomoci, orientáciu v teréne, určovanie svetových strán a spoznávali sme aj našu krásnu okolitú prírodu. Samozrejme, zažili sme aj kopec zábavy a smiechu. :)

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/2024

            31. 8. 2023

            Oddýchnutí, opálení a vysmiati sa opäť 4. 9. 2023 o 8.30 hod. uvidíme na školskom dvore (vzadu za školou), tak si nastavte budíky a hurá do školy! V prvý deň začneme ešte zľahka (bez ŠKD) a skončíme už o 10.30 hod., školská jedáleň a ŠKD budú v prevádzke od utorka 5. 9. 2023. Okrem skvelých učiteľov a super spolužiakov na vás čaká aj kopec nových vedomostí, zábavy, smiechu či rôznych zážitkov.

            Tešíme sa na vás!😉