• Zábavné popoludnie v ŠKD

            27. 10. 2023

            Deťom v ŠKD bolo veru veselo! Veď v telocvični lietalo niekoľko bosoriek, Potterov a našli sa aj Hermiony s čarodejníckymi paličkami. Kúzelníci im pomáhali riešiť čarodejnícke záhady a v rytme hudby nám všetkým ukázali, ako vedia plniť rôzne zábavné disciplíny a tancovať.

          • Dajme knihám druhú šancu!

            26. 10. 2023

            Mesiac október je oslavou školských knižníc, ich významu a prínosu pri vzdelávaní detí. Hlavnou myšlienkou je podpora vzťahu žiakov ku knihám, školskej knižnici, čítaniu a poznávaniu a získanie si väčšieho počtu milovníkov literatúry. Pri tejto príležitosti navštívili žiaci našu školskú knižnicu. Počas hodín slovenčiny si mohli prezrieť knižnicu, oboznámiť sa s jej fungovaním, s knižničným fondom, nájsť si v regáloch svoje obľúbené knihy, prečítať alebo prezrieť si niečo zaujímavé. Pre žiakov bola pripravená aj burza vyradených kníh, z ktorých si mohli vybrať knihy, ktoré ich najviac oslovili.

             

             

             

          • ŠKD a jabĺčko

            20. 10. 2023

            Vraj jedno jablko denne zaručí pevné zdravie. V ŠKD sme počas jablkového týždňa jabĺčka ochutnávali, piekli sme jablkový koláč, lepili, strihali a vyrábali sme jabĺčka z papiera a vlny. Naše pevné zdravie sme utužili tiež – jablkovými štafetami na čerstvom vzduchu.

          • Hrdinovia internetu

            19. 10. 2023

            Informatika sa stáva stále dôležitejšou súčasťou vzdelávania a moderného sveta. Máme za sebou nezabudnuteľnú vyučovaciu hodinu informatiky, ktorá sa zameriavala na program s názvom Hrdinovia internetu. Táto hodina bola pre našich žiakov nielen poučná, ale aj zábavná. Program umožňuje prostredníctvom zábavných hier a interaktívnych aktivít spoznať rôzne aspekty online bezpečnosti. Dúfame, že takéto hodiny informatiky žiakom pomôžu v tom, aby sa z nich stali zodpovední používatelia internetu.

          • Starí rodičia a vnuci

            13. 10. 2023

            Milí rodičia a starí rodičia, chceme sa vám všetkým srdečne poďakovať za účasť na akcii, ktorú ste u nás strávili spolu so svojimi deťmi či vnúčatami. Bola to pre nás výnimočná udalosť, ktorá nám všetkým priniesla veľa radosti a nezabudnuteľných chvíľ. Vaša prítomnosť a energia, ktorú ste vkladali do jednotlivých aktivít, robila tento deň výnimočným. Bolo krásne sledovať spoluprácu medzi vami navzájom. Veď aj vďaka vám sa nám darí napĺňať myšlienku nášho vzdelávacieho programu Škola ako rodina. Dúfame, že ste si tieto chvíle užili rovnako ako my. Ďakujeme za vašu podporu a za to, že ste našu školu obohatili svojou prítomnosťou. Tešíme sa aj na ďalšie akcie, ktoré spolu s nami strávite.

          • SĽUBUJEM!

            9. 10. 2023

            Školský parlament v našej ZŠ zažíval 6. októbra 2023 významné chvíle. Pred zrakmi svojich spolužiakov zložili sľub člena ŠP, v ktorom okrem iného sľúbili, že budú aktívne pomáhať pri organizovaní školských akcií a svojím správaním budú príkladom pre ostatných žiakov našej školy. Svoj sľub spečatili aj podpismi na listine funkcií.

            Pani riaditeľka Mgr. Anita Tomaníčková spolu s koordinátorkou ŠP Dášou Tóthovou a bývalým predsedom Mariánom Sládekom odovzdala žiakom certifikáty, vizitky s funkciami a popriala im veľa tvorivých síl, kreativity, úspechov a radosti z práce v školskom roku 2023/2024.

          • Žijú medzi nami

            4. 10. 2023

            Nie každý má šťastie, že má dobrý zrak. Jednému zrak napravia okuliare, ale druhému nie. Je zrakovo postihnutý a potom musia pomôcť lekári, Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, rodina, spolužiaci či priatelia. Môže slabozraký vyštudovať vysokú školu, byť masérom, spravovať webovú stránku, hrať divadlo alebo sa stať vicemajstrom Slovenska v šachu? Tak na toto prišiel odpovedať našim druháčikom Matej Králik. V rozhovore a v hre sa žiaci učili o empatii a pomoci slabozrakému.

          • IT fitness test

            4. 10. 2023

            Deviataci a naši aktívni učitelia si otestovali svoje digitálne zručnosti a získali certifikáty. Chceme sa neustále zlepšovať a vďaka tomuto vieme, na ktoré oblasti sa môžeme zamerať.

          • Ponožkový október v ZŠ Dolinský potok

            3. 10. 2023

            A je to tu opäť! S radosťou vám oznamujeme, že aj tento rok sme sa rozhodli zapojiť do krásnej dobrovoľnej zbierky pod názvom PONOŽKOVÝ OKTÓBER. Počas celého októbra (do 31. 10. 2023) budeme zbierať NOVÉ teplučké ponožky (nie použité). Blíži sa chladné počasie a my chceme ľuďom bez domova takéto chladné dni aspoň trošku spríjemniť. Ponožky môžu byť rôznej veľkosti či farby a môžete ich prinášať do našej školy (chodba na prízemí). Aj tento rok poputujú všetky vyzbierané ponožky do Diecéznej charity v Žiline. Budeme veľmi radi, ak túto informáciu posuniete aj ďalej a každý, kto má otvorené srdce a chce pomôcť, tak môže prísť do našej školy a prispieť do zbierky.

            Už teraz vám všetkým zo srdca ĎAKUJEME!

            #ponozkovyoktober

          • Zdravá výživa pre zdravý život

            2. 10. 2023

            Okrem vedomostí nám v škole záleží aj na tom, aby sa u žiakov rozvíjal pozitívny postoj k zdravému životnému štýlu. Ako ich teda motivovať, aby jedli viac ovocia a zeleniny? No predsa zorganizovať školskú akciu! Žiaci z každej triedy na 2. stupni boli povzbudení k tomu, aby si pripravili vlastné ovocné a zeleninové pokrmy. Sme presvedčení, že po tomto si už aj oni sami pridajú do svojho jedálnička ovocie či zeleninu.