• Vianočné trhy mali úspech!

            20. 12. 2022

            V utorok 13.12.2022 sa v našej škole konali tradičné vianočné trhy, ktoré nám pripomenuli blížiace sa sviatky a spríjemnili zimný večer.

            A bolo sa teda na čo pozerať!

            Rodičia, starí rodičia, učitelia a žiaci už od novembra pripravovali nádherné dekoratívne predmety. Medzi deťmi bol veľký záujem najmä o voňavé sladké maškrty.

            Atmosféru trhov spríjemňovali vianočné piesne a vzduchom sa niesla vôňa punču.

            Týmto sa chcem poďakovať všetkým, ktorí na každoročnú akciu prispeli vecne alebo finančne. Celkový výťažok z predaných výrobkov a punču je 1415,50 eur.

            Všetkým zúčastneným rodičom /obchodníkom/ ďakujeme za vyjadrenú podporu a príjemne strávený predvianočný čas.

            Chcem poďakovať aj všetkým členom rodičovskej rady, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k úspešnému priebehu celej akcie.

            Všetkým prajem pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v novom roku 2023.

             

            V.Magura

            predseda RR

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            15. 12. 2022

            Už po druhýkrát sme sa zapojili do zbierky, ktorá nie je iba prejavom lásky. Je aj pripomienkou toho, že aj my možno raz budeme v situácii, keď pocítime osamelosť. Takú osamelosť, ktorú možno pociťujú niektorí naši seniori v domovoch dôchodcov. Prečo? Možno preto, lebo nie je nik, kto by si na nich spomenul. A možno preto, že ich blízki už nie sú medzi nami. A i keď sa o nich milé pani sestričky s láskou starajú, tak obdobie Vianoc im neprítomnosť rodiny ešte viac pripomína. A práve preto sme neváhali a opäť sa zapojili! Triedne kolektívy a pedagógovia naplnili svoje krabičky niečím sladkým, slaným, teplým, mäkkým, voňavým či zábavným. Naplnené krabičky sme odovzdali pani Marcele Liskovej, ktorá je kontaktnou osobou pre tento projekt. Veríme, že obsah krabičiek seniorom vyčarí úsmev na tvári, spríjemní vianočné chvíle a oni pocítia, že medzi nami sú ľudia, ktorým na nich záleží.

            Ďakujeme všetkým, ktorí túto zbierku podporili! Ste úžasní!!!

          • Pomoc rodinám v hmotnej núdzi

            22. 12. 2022

            Od 14. novembra do 7. decembra sme realizovali zbierku potravín, hygienických potrieb a drogérie pre rodiny v hmotnej núdzi. Aj napriek tomu, že finančná situácia mnohých rodín je v súčasnosti ťažšia, pretože všetko dražie, tak sa medzi nami našli tí, ktorí ochotne pomohli a do zbierky prispeli. Je krásne vidieť, že aj v ťažkých časoch dokážeme nezištne pomáhať rodinám, ktoré sú na tom ešte oveľa horšie. Všetky potraviny a hygienické potreby sme aj tento rok odovzdali pani Helene Hollej, ktorá je vedúcou OZ Spoločne v KNM. Sme radi, že aj vďaka nám môžu mať rodiny v hmotnej núdzi aj tento rok krajšie Vianoce.

            Všetkým vám zo srdca ĎAKUJEME!!!

          • Projekt Afrika

            22. 12. 2022

            Žiaci 6. ročníka dostali dobrovoľnú projektovú úlohu o Afrike. A hoci projektov nebolo veľa, tak veríme, že ich práce sa vám budú páčiť. Nám sa veru páčia a opäť musíme pochváliť ich šikovnosť a kreativitu.

        • Reportáž v miestnej televízii
          • Reportáž v miestnej televízii

            19. 12. 2022

            O našom projekte chceme porozprávať všetkým, aby vedeli, že klimatická zmena sa už priblížila, že treba robiť opatrenia na jej zmiernenie, že každý môže prispieť k jej ochrane - napríklad zveľaďovaním zelene vo svojom okolí. Najskôr tieto rastlinky treba ale spoznať a pripraviť im primerané podmienky. A o tom bola ďalšia vyučovacia hodina v rámci projektu, ktorá bola zameraná na identifikáciu rastlín v našej novej "eko-učebni" pod holým nebom a na čerstvom vzduchu. Viac sa dozviete  v reportáži miestnej televízie TU.