• Oznam o dotácii na stravu od 01. 05. 2023
          • Oznam o dotácii na stravu od 01. 05. 2023

            31. 3. 2023

            Vážení rodičia,

            ak Vaše dieťa navštevuje a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu, je nevyhnutné o ňu požiadať a žiadosť doručiť zariadeniu školského stravovania pri ZŠ, Dolinský potok 1114/28, KNM v termíne do 14.4.2023:

            Pre žiakov, ktorí sa už stravujú:
            1. prostredníctvom EduPage v module Žiadosti/Vyhlásenia ,,Žiadosť o dotáciu na stravu“ osobitne za každé dieťa,
            2. v papierovej forme na jednom tlačive za súrodencov v kancelárii vedúcej ŠJ (Žiadosť o dotáciu na stravu/Návratka je k stiahnutiu TU).

            Noví stravníci:
            V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje a máte záujem o poskytovanie stravy, je potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (Prihláška na stravovanie spolu so žiadosťou o poskytnutie dotácie je k stiahnutiu TU). V tomto prípade je nutné priniesť prihlášku na stravovanie a žiadosť o dotáciu na stravu osobne vedúcej ŠJ.

            Viac informácii si môžete prečítať TU.

          • Byť učiteľom je naším poslaním

            28. 3. 2023

            V hodnotení škôl organizáciou INEKO sa naša ZŠ Dolinský potok umiestnila v rámci okresov KNM a Čadca na krásnom 1. mieste!

            Tento výsledok považujeme za akúsi satisfakciu za naše dlhoročné snaženie, obetavú prácu a chuť robiť veci inak a ešte lepšie.

            Ďakujeme aj rodičom, ktorí nás podporujú a pomáhajú nám, aby ich deti vychádzali z našej školy nielen vzdelané a vychované, ale aj s odvahou a chuťou ďalej rozvíjať svoju osobnosť a talent.

            Veríme, že hodnotenie škôl môže byť užitočným ukazovateľom pri výbere školy pre vaše dieťa.

            Všetkým zanieteným pedagógom prajeme všetko najlepšie ku Dňu učiteľov!

        • Ako si šiestaci zdobili kraslice 🙂
          • Ako si šiestaci zdobili kraslice 🙂

            24. 3. 2023

            Veľká noc sa blíži a žiakom 6. ročníka sa naskytla príležitosť vyskúšať si zdobenie kraslíc. Vybrali sa preto na výstavu pani Alenky Neslušanovej, ktorá sa konala v Dome kultúry v KNM a bola spojená aj s workshopom. Najskôr ich očarilo množstvo krásne vyzdobených kraslíc. Rýchlo však pochopili, že za toľkou krásou sa ukrýva určite aj veľa práce a nebude to také ľahké. Zároveň sa už veľmi tešili na samotné zdobenie. Pani Neslušanová im vysvetlila postup zdobenia prostredníctvom voskovej techniky a oni sa s chuťou pustili do práce. Takéto kreatívne tvorenie sa im veľmi páčilo. Nakoniec si domov odniesli vlastnoručne zdobené kraslice.

        • Voda – naše bohatstvo
          • Voda – naše bohatstvo

            23. 3. 2023

            22. marec bol v roku 1992 vyhlásený organizáciou OSN za Svetový deň vody. Slovensko patrí medzi krajiny, ktoré sa môžu pýšiť nesmiernym bohatstvom v podobe kvalitnej pitnej vody. Dôležité však je, aby sme si ju vážili a chránili pre ďalšie generácie. Ako hovorí staré škótske príslovie: „Cenu vody objavíš, len keď vyschnú studne“.

            A preto sme sa symbolicky v tento deň obliekli do modrej farby, na prízemí sme si vytvorili náš podmorský svet a užili sme si zaujímavé aktivity.

            Bez vody niet života!

          • Šiestaci v hlavnom meste

            20. 3. 2023

            Cieľom našej výpravy bola jedinečná výstava Cosmos Discovery. Nás teda vôbec nesklamala! Zoznámili sme sa s históriou vesmírnych letov od predstáv Julesa Verna až po súčasnosť, videli sme zbierku skafandrov a reálne modely vesmírnych lodí, raketoplánov a rakiet, exponáty z USA aj z Ruska, ktoré boli vo vesmíre.

            Nezabudli sme ani na kultúrno-historické pamiatky a zaujímavosti Bratislavy. Prešli sme ponad Dunaj Mostom SNP a preskúmali spôsob fungovania výťahu k vyhliadkovej veži UFO. Z mosta sme mali ukážkový výhľad na Prírodovedné múzeum SNM, Bratislavský hrad, na model uhorskej kráľovskej koruny na Dóme sv. Martina. Zastavili sme sa pri krásnej historickej budove Slovenského národného divadla, čumeli sme na Čumila a, samozrejme, pozdravili sa so Schöne Nácim. Prešli sme časťou kráľovskej korunovačnej cesty aj popod Michalskú bránu so zlatým míľnikom. Zistili sme, že pani prezidentka sa nachádza v prezidentskom paláci, dokonca sme mali možnosť vidieť striedanie čestnej stráže. V súvislosti s Fontánou mieru (Planétou mieru) sme si nezabudli spomenúť Picassovu holubicu mieru, nakukli sme aj do Grassalkovichovej záhrady. Samozrejme, k všetkému nám pani učiteľky povedali rôzne zaujímavosti.

            Podvečer sme unavení, ale plní zážitkov a nových poznatkov vhupli do náručia svojich najbližších.

             

          • Návštevy škôlkarov

            16. 3. 2023

            Prišli nás pozrieť predškoláci z MŠ na Ulici 9. mája v KNM a z Litovelskej. Poprezerali si priestory našej školy, zúčastnili sa dokonca odovzdávania diplomov a niektorí sa objali aj so svojimi staršími súrodencami. Čo však bolo pre nich to najzaujímavejšie? No predsa to, že si mohli vyskúšať, aké je to sedieť vo veľkej školskej lavici a byť tak na chvíľu súčasťou prváckych tried. Naši prváci si pre nich aj so svojimi triednymi učiteľmi pripravili zaujímavý program. A či sa im u nás páčilo? To už posúďte sami a pozrite si priložené VIDEO a fotografie.

            Milí predškoláci, už teraz sa tešíme a pozývame vás aj s vašimi rodičmi na DOD. Čaká na vás veľa ďalších prekvapení.

        • Riaditeľské voľno – TESTOVANIE 9
          • Riaditeľské voľno – TESTOVANIE 9

            8. 3. 2023

            V stredu 22. 3. 2023 sa uskutoční Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ – TESTOVANIE 9 – 2023 z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra.

            V súvislosti s organizačným zabezpečením testovania udeľuje riaditeľka Základnej školy, Dolinský potok 1114/28 v Kysuckom Novom Meste žiakom 6. - 8. ročníka riaditeľské voľno.

            Žiaci 1. – 5. ročníka sa učia podľa riadneho rozvrhu vyučovacích hodín. Školský klub detí a školská jedáleň ostáva v plnej prevádzke.

            Všetci žiaci 6. - 8. ročníka sú na tento deň /streda/ z obeda automaticky odhlásení.

             Mgr. Anita Tomaníčková riaditeľka školy

        • ŠKD v zime
          • ŠKD v zime

            7. 3. 2023

            Zimné obdobie bolo plné snehu, radosti a veselosti. Svoje tvorivé umenie sme predviedli nielen v stavaní snehuliakov, ale aj v cukrárskom umení. Vo februári sme si pochutnali na muffinoch a pizzi a vybláznili sme sa aj na fašiangovej veselici. Pozrite si TU

          • Druháci vytvorili lapbook. 🤔 !?

            7. 3. 2023

            Slovo lapbook vzniklo spojením anglických výrazov lap (lono) a book (kniha) a pomenúva knižku, ktorá sa zmestí do lona dieťaťa. Naši druháci sa tohto anglického slova nezľakli a takúto mini encyklopédiu si vytvorili, aby si učivo o kostre a svaloch v hlávkach lepšie zafixovali. V čarovnej obálke našli kosti, ktoré správne poukladali do nášho kamaráta Marcelka a naučili sa dôležité kosti pomenovať. Zúročené vedomosti vložili do malej knihy, pomocou ktorej si môžu zopakovať osvojené učivo. Nabudúce ju doplníme učivom o svaloch. Už teraz sa tešíme!

          • Biatlon zábavne

            7. 3. 2023

            Naši žiaci si dnes v telocvični vyskúšali simuláciu biatlonu. Na začiatku dostali štartové čísla a následne strieľali z laserovej pušky na terč v digitálnej podobe. Potom si vyskúšali pohyby na upravených kĺzavých podložkách, pohyb na nich simuloval beh na lyžiach. Mali však na to predpísaný časový limit. Potom opäť nasledovala streľba a do konca času bežkovanie. Deti aktivita veľmi zaujala. Dokonca až tak, že sa pýtali, či nie je v škole taký krúžok. Dvadsať najlepších bude ocenených diplomom a vecnou cenou! Tešíme sa na ďalšiu podobnú akciu.