• Vyučovanie vonku

            29. 9. 2023

            Naša pani riaditeľka sa stará o skrášľovanie školského areálu a aj vďaka projektu SK-KLÍMA doň pribudol novučičký prístrešok. Veľmi sa z toho tešíme, pretože máme možnosť užiť si vzdelávanie na čerstvom vzduchu.

          • Prváci a ich cesta k vedomostiam

            28. 9. 2023

            V našej škole otvárame dvere do sveta vedomostí výnimočným spôsobom. Počas jednej z vyučovacích hodín sme vymenili učebnicu za jej online verziu a prváci tak začali prostredníctvom interaktívnej tabule objavovať svet matematiky. Táto kombinácia technológie a hry zvýšila zapojenie a nadšenie detí v priebehu výučby. Ale nie iba to! Využívame aj Hejného metódu, pri ktorej deti pracujú v skupinách, aby vyriešili úlohy a problémy. Vytvárame tak prostredie vzájomnej podpory a učenia sa. Je to nielen o získavaní vedomostí, ale aj o rozvíjaní sociálnych zručností. Toto je síce len začiatok ich vzdelávacej cesty, ale my veríme, že ich bude posúvať k novým objavom.

          • Geografia inak

            27. 9. 2023

            Po našej návšteve v Dome kultúry v KNM sme sa vracali do školy plní dojmov a nových poznatkov. Počas besedy, ktorá bola obohatená krásnou prezentáciou, sa nám otvorili dvere do fascinujúceho sveta geografie. Zábavným a interaktívnym spôsobom sme sa dozvedeli množstvo zaujímavostí a rôznych informácií o Tanzánii.

            Ďakujeme!

          • Siedmaci v Kamienku

            27. 9. 2023

            V utorok 26. 9. 2023 sme sa v priebehu triednickej hodiny rozhodli navštíviť komunitnú záhradu Kamienok v Kysuckom Novom Meste. Veľmi srdečne nás privítala teta Anka, ktorá nám porozprávala, ako a pre koho vznikol tento úžasný oddychový kútik v srdci sídliska Kamence. Ukázala nám všetko, čo dokázali vypestovať či vytvoriť vlastnými rukami a nabažili sme sa aj vône liečivých byliniek. Aby nezostalo len pri rečiach, priložili sme ruku k dielu aj my. Skladáme poklonu všetkým, ktorí neziskovej organizácii obetavo pomáhajú. :)

          • Konverzácie na ANJ

            26. 9. 2023

            V 8. B sme si v angličtine vypočuli skvelých moderátorov denných správ a dozvedeli sme sa informácie o prírodných katastrofách. Žiaci si zároveň vylepšili aj svoje poznatky o digitálnych zdrojoch. Využili ich bezpečne a efektívne. :)

          • Návšteva knižnice

            25. 9. 2023

            Dňa 22. 9. 2023 sa naši piataci zúčastnili exkurzie v Mestskej knižnici v Kysuckom Novom Meste. Pani knihovníčka žiakov oboznámila s prácou v knižnici, vysvetlila im spôsob zoraďovania kníh a dokonca vytvárali knižky z papiera. Na záver si prezerali knižky, čítali si z nich. Žiaci, ktorí už mali čitateľský preukaz, si mohli knižky požičať domov. Nezabúdajme, že: „Knihy sú otvorené dvere do čarovného sveta.“ :)

          • Dni Európskeho kultúrneho dedičstva

            25. 9. 2023

            Ako žiakom 9. ročníka sa nám 20. 9. 2023 naskytla príležitosť navštíviť Mestskú knižnicu v KNM. Zúčastnili sme sa tam zaujímavej prednášky o slovenských hradoch a zámkoch. Zameraná bola konkrétne na Starý hrad. Počuli sme o skupine dobrovoľníkov, ktorí sa rozhodli zrekonštruovať túto historickú pamiatku. Rekonštrukciu podporilo aj Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky a mnohí turisti. Hrad môžeme teraz navštíviť za dobrovoľný príspevok. Archeológovia pri rekonštrukcii objavili mnohé archeologické nálezy, ktoré boli uložené do Považského múzea v Žiline. Prednáška sa nám všetkým veľmi páčila. 🙂

            Ďakujeme!

          • Rodičovské združenie

            13. 9. 2023
            Milí rodičia!

            Srdečne Vás pozývame na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v utorok, 19. septembra 2023 o 16:00 hod. na prízemí. Po jeho skončení sa uskutočnia triedne rodičovské združenia v triedach.

            Tešíme sa na Vašu účasť!
          • Účelové cvičenie v prírode – 2. stupeň

            7. 9. 2023

            V utorok 5. 9. 2023 sme začali teoretickou prípravou a veľa sme si povedali o riešení mimoriadnych situácií, o ochrane človeka a prírody, o správaní sa v prírode či o zdravotnej príprave. V rámci zdravotnej prípravy sme sa zúčastnili prednášky o prvej pomoci, ktorú nám predviedol a porozprával nám o nej pán doc. PhDr. Martin Priečko, PhD. Touto cestou mu chceme vyjadriť aj naše veľké poďakovanie.

            V stredu 6. 9. 2023 sme si to už užili priamo v prírode. Počasie bolo úžasné, tak sme si vychutnali turistiku v okolí nášho mesta. Popritom sme si prakticky vyskúšali podanie prvej pomoci, orientáciu v teréne, určovanie svetových strán a spoznávali sme aj našu krásnu okolitú prírodu. Samozrejme, zažili sme aj kopec zábavy a smiechu. :)