• 2%

            6. 2. 2024

            Milí rodičia a priatelia našej školy,

            tak ako každý rok, tak aj teraz môžete rozhodnúť o poukázaní 2 % zaplatenej dane z príjmu.

            Vďaka vašim príspevkom sme v minulom roku zakúpili nové pomôcky na vyučovanie, zaplatili sme úrazové poistenie pre žiakov, finančne sme podporili akcie, ktoré počas roka prebiehali v našej škole a ktoré škola priebežne zverejňuje na svojom FB profile.

            Aj vďaka vám sme získali za minulý rok doteraz najvyššiu sumu pre OZ Suľkováčik vo výške 4.329,- €. Zo srdca vám ďakujem!

            Zvlášť chcem poďakovať tým členom pedagogického zboru, ktorí k tomu pristúpili proaktívne a majú veľký podiel na výbere horeuvedenej sumy. Na tejto ceste  chceme pokračovať aj v tomto roku. Preto vás v mene OZ Suľkováčik prosím o spoluprácu. Poukázaním podielu zo zaplatenej dane z vašich príjmov pre OZ Suľkováčik sa vaše príspevky zmenia na konkrétnu pomoc našej škole, čím podporíte študijné podmienky našich detí a posuniete našu školu vpred.

            Pokračuje vysvetlenie:

            Ak ste zamestnanec:

            • do 15. februára požiadajte svojho zamestnávateľa o ročné zúčtovanie preddavkov na daň a vystavenie Potvrdenia o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti,
            • vyplňte tlačivo Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov FO 2023
            • do 30. apríla 2024 doručte tlačivá na daňový úrad podľa Vášho bydliska (resp. najneskôr do 26. apríla 2024 môžete odovzdať na ekonomickom oddelení v budove školy alebo vhodiť do našej poštovej schránky pri hlavnom vchode do školy).

            Ak ste SZČO alebo právnická osoba:

            • vyplňte v daňovom priznaní pre FO alebo PO kolónky pre poukázanie 2 % dane z príjmu.

            Údaje:

            IČO:42390443

            OZ Suľkováčik

            V mene všetkých vám zo srdca ďakujem! 

            Vladimír Magura, predseda OZ Suľkováčik

          • Pozor, novinka!

            26. 2. 2024

            Sme radi, že vám môžeme oznámiť, že naša škola sa stále posúva smerom k lepšiemu vzdelávaniu! Vďaka našej pani riaditeľke vám predstavujeme naše úplne nové edukačné nálepky, ktoré spríjemnia žiakom školský deň a počas prechádzania po chodbách si zopakujú niektoré informácie z telesnej výchovy, z cudzích jazykov alebo z matematiky.

          • Olejko chráni prírodu

            16. 2. 2024

            Pamätáte si, ako sme vyhlásili súťaž Olejko, v ktorej máme zbierať použitý kuchynský olej? Suľkováci, získali sme cennú pochvalu! Za mesiac sme vyzbierali najviac oleja z celého regiónu a extra pochvala bola za to, že bol aj najčistejší. A o to ste sa pričinili hlavne vy, milí rodičia. Našu propagáciu a snahu odvysielajú v televízii TA3.

            Ďakujeme vám všetkým za spoluprácu a podporu myšlienky, ako chrániť našu planétu. Pokračujeme ďalej!

          • Návšteva ČOV v KNM

            16. 2. 2024

            Aj tento rok navštívili žiaci 7. ročníka Čistiareň odpadových vôd v KNM a ukončili tak tematický celok Voda na hodinách chémie. Videli jej jednotlivé časti, oboznámili sa s postupmi čistenia odpadových vôd a vypočuli si podrobný výklad aj s popisom technologických stupňov prevádzky.

            Ďakujeme!

          • Prší alebo svieti slnko?

            15. 2. 2024

            Každý si občas položí takúto otázku. So svojím divadelným zoskupením DIDERO si ju položil aj náš kolega PaedDr. Pavol Zátek a vytvoril úžasné predstavenie. Žiaci druhého až šiesteho ročníka si uvedomili, ako je občas ťažké rozhodnúť sa a zistiť určité informácie. S hercami, ktorí sú zároveň ich spolužiakmi, strávili necelú hodinku zábavy a smiechu. Už teraz sa tešíme na ďalšie predstavenie.

            Detský divadelný súbor DIDERO zažil zároveň výbornú premiéru a stal sa víťazom Regionálnej prehliadky detských divadelných súborov. Obrovská vďaka patrí našim divákom – žiakom ZŠ Suľkov!

            Ďakujeme!

          • Daltonský deň, karneval a Valentín ako projektové vyučovanie v 2. B

            15. 2. 2024

            Aj napriek chrípkovým prázdninám zažili žiaci z 2. B toho naozaj veľa!

            Raz do mesiaca mávajú tzv. daltonský deň, ktorý je spojený so zaujímavými aktivitami. Tentokrát riešili zdravý životný štýl. V pracovných listoch z matematiky a zo slovenského jazyka sa venovali zelenine a ovociu. Teta Lucka im pripravila telovýchovnú chvíľku s cvičením zameraným na zdravý chrbátik. Nakoniec sa občerstvili chutnými domácimi keksíkmi a koláčikmi s čajíkom z dobrej mysle. Na zdravie!

            A čo také prepojenie Valentína a karnevalu? Tak sa len pozrite, ako to našim malým druháčikom pristalo.

          • Sv. Valentín

            15. 2. 2024

            Škola ako rodina! A práve preto sme si aj dnes (14. 2.) pripomenuli našu vzájomnú vďačnosť, lásku a úctu. Deň sme si spríjemnili akciou Valentínska pošta. Žiaci mohli hádzať do pripravenej valentínskej schránky odkazy plné lásky a vďaky a venovať ich svojim spolužiakom, kamarátom či učiteľom. Počas prestávky zazneli aj krásne piesne a medzi nami prevládala najmä červená farba.

          • ŠKD

            14. 2. 2024

            Fašiangy sa už skončili, ale aj tak sme si v ŠKD stihli spraviť karnevalový sprievod, zaspievať si pieseň Fašiangy, Turíce... a zašantiť si v telocvični.

          • Dejepisná olympiáda

            13. 2. 2024

            V okresnom kole dejepisnej olympiády si svojou zodpovednou prípravou vybojovali postup do krajského kola Milan Škvrnda a Michal Hudec. Ďakujeme aj ďalším úspešným riešiteľom či účastníkom tejto náročnej súťaže a prajeme veľa úspechov v ďalších ročníkoch.

          • Greenfluenceri a energia

            12. 2. 2024

            V rámci súťaže Greenfluenceri a energia navštívil počas hodiny chémie koordinátor projektu aj so svojím tímom triedu 7. ročníka. Žiaci sa dozvedeli veľa informácií v oblasti znečisťovania životného prostredia, diskutovali o globálnych problémoch, klimatických zmenách a zamýšľali sa nad tým, ako môže prispieť každý jeden z nás k ochrane životného prostredia.

            Na záver sme dospeli k tomu, že ak chceme dosiahnuť zmenu, tak musíme v prvom rade začať sami od seba!

          • Polročný relax

            2. 2. 2024

            31. 1. 2024 (streda) nám na dvere zaklopal polrok. Deťom prvého až tretieho ročníka sme preto v tento deň dopriali malý relax. Pomôcť nám prišla naša bývalá kolegyňa Lucka Koreňová. Pomocou cvičení nás zaviedla do tajov, ako správne držať telo, aby mali deti zdravé chrbátiky. Tiež nám ukázala, ako odbúrať stres a správne relaxovať. Pri záverečnom relaxovaní sme si výdatne odpočinuli a načerpali sme nové sily. Tešíme sa na druhý polrok!

          • Geografická olympiáda – školské kolo

            1. 2. 2024

            19. 1. 2024 sa uskutočnilo školské kolo geografickej olympiády. Súťažilo sa v 3 kategóriách a prihlásilo sa 58 žiakov, z ktorých bolo až 41 úspešných riešiteľov. Z každej kategórie však do okresného kola postupujú len prví traja najúspešnejší, ktorým budeme 12. marca 2024 pevne držať palce.

            Do okresného kola postupujú:

            5. B – L. Mackovič, K. Škorík, P. Zicho

            7. A – J. Janetka, J. J. Kovačič, A. Vlček

            8. A – M. Hudec

            8. B – D. Rešovská

            9. B – K. Melišíková

            Všetkým žiakom gratulujeme k úspechu!