• Vaše 2% nám pomôžu...
          • Vaše 2% nám pomôžu...

            8. 2. 2022

            Milí rodičia a priatelia našej školy,

            tak ako každý rok, aj teraz máte možnosť rozhodnúť o poukázaní 2% zaplatenej dane z príjmu.

            Vďaka vašim príspevkom sme v minulom roku zakúpili nové pomôcky na vyučovanie, zaplatili sme úrazové poistenie pre žiakov, nakúpili sme nový nábytok, ktorý má nielen praktické využitie, ale skrášľuje výzor viacerých tried. V nastúpenom trende chceme pokračovať aj v tomto roku. Preto vás prosíme, v mene OZ Suľkováčik, o vašu pomoc.

            Poukázaním podielu zo zaplatenej dane z vašich príjmov pre Občianske združenie Suľkováčik sa vaše príspevky zmenia na konkrétnu pomoc našej škole, čím podporíte študijné podmienky našich detí.

            Je to jednoduché:

            Ak ste zamestnanec:

            • do 15. februára požiadajte svojho zamestnávateľa o ročné zúčtovanie preddavkov na daň a vystavenie Potvrdenia o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti,
            • vyplňte tlačivo Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby
            • do 30. apríla 2023 doručte tlačivá na daňový úrad podľa Vášho bydliska (resp. najneskôr do 26. apríla 2023 môžete odovzdať na ekonomickom oddelení v budove školy alebo vhodiť do našej poštovej schránky pri hlavnom vchode do školy).

            Ak ste SZČO alebo právnická osoba:

            • vyplňte v daňovom priznaní pre FO alebo PO kolónky pre poukázanie 2 % dane z príjmu.

            Údaje:

            IČO:42390443

            OZ Suľkováčik

            V mene všetkých vám zo srdca ďakujem! Vladimír Magura, predseda OZ Suľkováčik

          • NAŠE ŠKOLSKÉ ČISTIČKY

            20. 2. 2023

            Čistička odpadových vôd v KNM nás tak veľmi inšpirovala, že sme začali na hodinách chémie premýšľať, ako by sme takú čističku zhotovili, ak by sme sa niekedy stratili hlboko v lese a zostali bez pitnej vody. Pomocou plastovej fľaše a ľahko dostupných prírodnín sme čističku zhotovili a odskúšali. Ak vás zaujíma, či naše čističky naozaj fungovali, prikladáme krátke video TU

        • Sv. Valentín
          • Sv. Valentín

            16. 2. 2023

            Aj v našej školskej rodine sme si pripomenuli, ako sa máme radi. Či už učitelia, žiaci alebo aj tajné lásky.

            Pozrite si zostrih toho najlepšieho na našom FB profile: TU

          • Naši miláčikovia

            16. 2. 2023

            Zvieratká v škole? Áno! Žiaci z 1. stupňa si užili deň so psíkom, korytnačkou, papagájom, zajačikom a inými zvieratkami. Dozvedeli sa o nich množstvo zaujímavých a poučných informácií. Ďakujeme študentkám veterinárneho lekárstva za skvelú besedu.

        • Dôležitý oznam ŠJ 
          • Dôležitý oznam ŠJ 

            6. 2. 2023

            Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom a stravníkom, že od 7.2.2023 už môžu obedy odhlasovať a prihlasovať aj cez EduPage do 7:30 hod. v aktuálny deň. Po tejto hodine už odhlásenie a prihlásenie nebude možné. Odhlasovanie a prihlasovanie obedov cez e-školy a mobilnú aplikáciu bude akceptované do 28.2.2023. 

            Možnosti odhlásenia a prihlásenia denne do 7:30 hod.: 

            • telefonicky na t.č.: 041/421 32 77 
            • mailom na e-mail: veducasj@zsdolinskypotok.sk  
            • cez EduPage 

            Pri platbách je nutné uvádzať pridelený variabilný symbol a v poznámke pre príjemcu uvádzať meno, priezvisko a triedu. V prípade nevyplnenia týchto údajov, bude platba vrátená späť odosielateľovi. 

             V prípade otázok kontaktujte vedúcu školskej jedálne na t.č.: 041/421 32 77, e-mail: veducasj@zsdolinskypotok.sk.

        • Návšteva v čističke odpadových vôd v KNM
          • Návšteva v čističke odpadových vôd v KNM

            1. 2. 2023
            V rámci projektu SK-KLÍMA – Učíme sa rozumieť prírode ukončili žiaci 7. ročníka tematický celok Voda návštevou Čističky odpadových vôd v KNM. Počas výkladu mohli priamo vidieť jednotlivé časti čističky a oboznámili sa s postupmi čistenia odpadových vôd.
            Podrobný výklad aj s popisom technologických stupňov prevádzky nám poskytol p. Ing. Ľuboš Jašurek, ktorému chceme touto cestou vyjadriť naše veľké poďakovanie.
          • IMATRIKULÁCIA 2023

            23. 1. 2023

            20. január 2023 bude pre našich prváčikov dňom, ktorý si budú veľmi dlho pamätať. Pretože v tento deň boli slávnostne imatrikulovaní a stali sa tak platnými žiakmi ZŠ Dolinský potok. Po slávnostnom akte zažili čarovný večer plný zábavy, športu a preukázali svoju šikovnosť, múdrosť a odvahu. Nech sa im v ďalšom školskom živote darí a sú úspešní! Baba Ryba, Olééé!

        • Dôležitý oznam ŠJ 
          • Dôležitý oznam ŠJ 

            20. 1. 2023

            Vedúca školskej jedálne upozorňuje rodičov a stravníkov, že informácie o platbách v EduPageorientačné,  nakoľko školská jedáleň začala skúšobne pracovať s programom pre jedálne v EduPage. Od 1.2.2023 budete môcť orientačne sledovať pohyb platieb, preplatkov a nedoplatkov a tiež jedálny lístok.  Prihlasovanie a odhlasovanie zo stravy v EduPage NEBUDE akceptované. Na tento úkon použite už zabehnutý systém.  

            O záväznom používaní modulu Školská jedáleň Vás budeme včas informovať.   

            Vedúca ŠJ 

          • Vianočné trhy mali úspech!

            20. 12. 2022

            V utorok 13.12.2022 sa v našej škole konali tradičné vianočné trhy, ktoré nám pripomenuli blížiace sa sviatky a spríjemnili zimný večer.

            A bolo sa teda na čo pozerať!

            Rodičia, starí rodičia, učitelia a žiaci už od novembra pripravovali nádherné dekoratívne predmety. Medzi deťmi bol veľký záujem najmä o voňavé sladké maškrty.

            Atmosféru trhov spríjemňovali vianočné piesne a vzduchom sa niesla vôňa punču.

            Týmto sa chcem poďakovať všetkým, ktorí na každoročnú akciu prispeli vecne alebo finančne. Celkový výťažok z predaných výrobkov a punču je 1415,50 eur.

            Všetkým zúčastneným rodičom /obchodníkom/ ďakujeme za vyjadrenú podporu a príjemne strávený predvianočný čas.

            Chcem poďakovať aj všetkým členom rodičovskej rady, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k úspešnému priebehu celej akcie.

            Všetkým prajem pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v novom roku 2023.

             

            V.Magura

            predseda RR

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            15. 12. 2022

            Už po druhýkrát sme sa zapojili do zbierky, ktorá nie je iba prejavom lásky. Je aj pripomienkou toho, že aj my možno raz budeme v situácii, keď pocítime osamelosť. Takú osamelosť, ktorú možno pociťujú niektorí naši seniori v domovoch dôchodcov. Prečo? Možno preto, lebo nie je nik, kto by si na nich spomenul. A možno preto, že ich blízki už nie sú medzi nami. A i keď sa o nich milé pani sestričky s láskou starajú, tak obdobie Vianoc im neprítomnosť rodiny ešte viac pripomína. A práve preto sme neváhali a opäť sa zapojili! Triedne kolektívy a pedagógovia naplnili svoje krabičky niečím sladkým, slaným, teplým, mäkkým, voňavým či zábavným. Naplnené krabičky sme odovzdali pani Marcele Liskovej, ktorá je kontaktnou osobou pre tento projekt. Veríme, že obsah krabičiek seniorom vyčarí úsmev na tvári, spríjemní vianočné chvíle a oni pocítia, že medzi nami sú ľudia, ktorým na nich záleží.

            Ďakujeme všetkým, ktorí túto zbierku podporili! Ste úžasní!!!