• Oznam o karanténe žiakov 8.B

            27. 11. 2021

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že žiaci 8.B sú od dnešného dňa (27. 11. 2021) v karanténe, preto od pondelka 29. 11. 2020 prechádzajú na dištančnú formu vyučovania. Predpokladaný nástup do školy je v utorok 7. 12. 2021.

            Bližšie informácie vám poskytne triedna pani učiteľka.

          • Oberačka

            21. 11. 2021

            Naša školská záhrada prešla malou úpravou. Žiaci poctivo doháňali každú zameškanú prácu, ktorá by ovplyvnila našu úspešnú úrodu. Po pol roku absencie v škole sme počas oberačky, napriek všetkým oplakaným stratám, obrali

            15 kg jabĺčok. Pochutnali si na nich žiaci 1. - 5. ročníka. Žiakov vyšších ročníkov lákali jabĺčka už pred samotnou oberačkou. Využili preto príležitosť a počas úprav jabĺčka ochutnali. Následne sa rozhodli podeliť s úrodou aj s mladšími žiakmi, ktorí ešte v záhrade nepracujú. A práve úsmev týchto najmenších priniesol aj starším žiakom radosť a rozžiarené oči.

          • Čarovná jeseň

            21. 11. 2021

            Na hodinách biológie sme posledné slnečné počasie strávili vonku v školskom areáli. Pohrali sme sa so živými a neživými prírodninami. Pestro sfarbené stromy, napadané lístie, kamienky či nazbierané jesenné plody (gaštany, šišky, bukvice, konáre). Z týchto materiálov vďaka fantázii našich žiakov vznikli prírodné obrazce a mandaly nielen na školskom dvore, ale aj na rôznych miestach našich domovov. Niekedy stačí iba nezatvárať oči a vidieť krásu aj v maličkostiach.

            Veď posúďte sami!

        • Slnečná sústava očami žiakov z 5. A
          • Slnečná sústava očami žiakov z 5. A

            10. 11. 2021

            V súčasnosti sa veľa rozpráva o ceste do vesmíru a asi nejeden z nás sa už nad tým zamýšľal.

            Aké to tam je? Je vesmír naozaj taký, ako sa o ňom hovorí? Existoval by život aj na inej planéte? Hmm, sadnúť tak do rakety a vyletieť tam hore. J

            Žiaci 5. ročníka dostali na hodinách geografie zaujímavú projektovú úlohu. Mali vytvoriť originálny model slnečnej sústavy. A tak sa z nich aspoň na chvíľku mohli stať vesmírni experti, ktorých úlohou bolo preskúmať postavenie planét a využiť pritom naplno svoju kreativitu a nápaditosť.

            Modelmi, ktoré vytvorili, nás veru veľmi prekvapili. Obdiv si vyslúžili aj od ostatných žiakov, ktorí môžu vystavené modely obdivovať na chodbe našej školy. Veď posúďte aj vy sami a pozrite si priložené fotografie. J

             

            Mgr. Katarína Halúsková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slnečná sústava_nov. 

             

             

             

             

        • Tekvicafest_okt.21
          • Tekvicafest_okt.21

            29. 10. 2021

            Žiacky parlament pripravil pre našich žiakov TEKVICAFEST – súťaž v originálnom zdobení tekvíc. Každá trieda vyzdobila svoju tekvicu či viaceré malé tekvičky a súťaž mohla začať. Výhercami sa stali žiaci z 9. A triedy so svojím Ľudovítom Štúrom a žiaci z 3. A triedy, ktorí vytvorili originálny hotel aj s reštauráciou. Žiacky parlament zároveň vyzdobil dvere niektorých tried ako i zborovne. Výhercom srdečne gratulujeme. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tekvicafest_okt.21.

        • Šiestaci v dobe kamennej
          • Šiestaci v dobe kamennej

            22. 10. 2021

            Ako švihnutím čarovného prútika sa šiestaci preniesli do doby kamennej. Vyrábali rôzne artefakty z tohto obdobia a zistili, že by možno aj zomreli od hladu, kým by vyrobili kvalitný nástroj, ktorý by slúžil na zaobstaranie si obživy. Napokon sa im to však podarilo, dokonca sa venovali aj pravekému umeniu – vyrobili venuše či rôzne nádoby. S úľavou si vydýchli, že žijú v 21. storočí, kedy stačí zabehnúť do obchodu a s pomocou rodičovských financií nakúpiť všetko potrebné pre prežitie. ☺

            Mgr. Mária Záteková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šiestaci v dobe kamennej_okt.21.

        • Včielky z 5. A
          • Včielky z 5. A

            14. 10. 2021

            Usilovné včielky z 5. A chceli zistiť zaujímavosti o kamarátkach včielkach, preto zaleteli do Včelnice v Povine. Pozorne počúvali včelárov uja Tonka, Štefana a Miloša a dozvedeli sa mnoho zaujímavostí. Vedeli ste napríklad, že na 1 kg medu je potrebná spolupráca približne 6 000 včiel a návšteva 3 miliónov kvetov? Že včielka za celý svoj život nazbiera pol čajovej lyžičky medu? Samozrejme, bolo toho oveľa viac. Potom si vyskúšali rôzne včelárske pomôcky, nakukli do včelích úľov, zhotovili rámiky pre včielky a napokon nechýbala ani ochutnávka rôznych druhov sladkého medíku. Dozvedeli sa, že ujovia včelári stále chystajú niečo nové a je tomu tak aj teraz. Ale to sa dozvedia až pri ďalšej návšteve Včelnice, keď po zime začnú byť včielky opäť aktívne.

            Mgr. Mária Záteková a Mgr. Mária Glamošová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Včielky z 5. A_okt. 21.

        • Zmena v nosení rúšok pre žiakov
          • Zmena v nosení rúšok pre žiakov

            1. 10. 2021

            Vážení rodičia,

            s odvolaním sa na novú vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 250/2021 vám oznamujeme, že od pondelka 04 10 2021 v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu už nie je povinnosťou žiakov ZŠ mať horné dýchacie cesty prekryté. Výchovno-vzdelávacím procesom sa rozumie vyučovacia hodina (45 min), to znamená, že pre akýkoľvek presun po chodbách, do telocvične, šatne, na WC ostáva nosenie rúška povinné.

            Ďakujeme, že nám pomáhate udržiavať školské prostredie bezpečné.